Wanneer je als bedrijf of ondernemer duurzame energie inzet, zijn er diverse subsidieregelingen mogelijk. Zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) waarmee je je gebouw of te verhuren woning verduurzaamt met een warmtepomp. Voor een warmtepomp kun je al vanaf € 500,00 subsidie ontvangen, afhankelijk van de warmtepomp die je kiest.

Btw terugkrijgen

Voor zonnepanelen voor particulieren zijn nu (nog) geen subsidies vanuit de overheid beschikbaar, hoewel er ook een aantal gemeentes zijn die subsidieregelingen hebben evenals regionaal gebonden subsidies. Mocht je daarvoor niet in aanmerking komen, dan is er nog een andere manier waarop je toch een financieel voordeel kunt halen. Zo krijg je wel je btw terug op installatie en arbeid. Deze 21% ‘korting’ is mooi meegenomen!

Ben je een rechtspersoon? Dan kun je met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je gebouw verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelenproject. De subsidie voor zonnepanelen kan je tussen 4 januari 2021 tot en met 21 december 2023 aanvragen. Voor 2021 is 40 miljoen euro beschikbaar gesteld voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines.

Ook toekomstbestendig worden?

Bestendig adviseert en helpt

Natuurlijk gelden er voor ieder project uitzonderingen en mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste subsidieregelingen die jouw verduurzaming financieel ondersteunen. Maak vandaag meteen een afspraak!

 

Populaire artikelen

Duurzaam onderhoud... wat is dat?

Meer lezen