In mijn vak is duurzaamheid altijd al een gegeven. Als je als schilder immers slecht werk levert, zorg je niet goed voor het pand van je klant. Goed schilderwerk is duurzaam en gaat lang mee.

Breder perspectief

Steeds vaker vroeg ik me af of onderhoud niet in een veel breder perspectief kan worden geplaatst. Duurzaamheid gaat immers over de toekomst van onze kinderen en hun kinderen.Het gebeurt zo vaak dat we niet alleen gevels onderhouden, maar dat we voor veel meer worden ingeschakeld. Een goed onderbouwd meerjarenonderhoudsplan verdien je al snel ruimschoots terug.

Ook toekomstbestendig worden?

Betere toekomst

En hoe mooi is dat? Dat je met het onderhoud van je woning of je bedrijfspand of appartementencomplex ook een steentje bijdraagt aan een betere toekomst?

Bij jezelf beginnen is het devies. Niet waar? Daarom ben ik tijdens de pandemie begonnen met het verduurzamen van ons eigen bedrijfspand.

Wat hebben we gedaan?
– HR+++ glas geplaatst
– Vloerisolatie
– Warmtepomp

Eerlijk gezegd zag ik er eerst wat tegenop. Ook qua investeringen. Maar voor bedrijven is het vanaf 2023 verplicht om een hoger energielabel te hebben en dat heb ik nu. En nog mooier? Ik merk nu al dat ik minder energiekosten heb.

Zie je oplossingen die ook bij jou passen? Wil je graag even sparren of kijken wat voor jouw situatie mogelijk is? Aarzel niet en bel me. Ik denk graag met je mee en help je bij de uitvoering!

Populaire artikelen

Een goed MJOP is van grote waarde

Meer lezen

Een betere stroomlijning van de processen

Meer lezen