Het MJOP is een dynamisch document dat inzicht geeft in de staat van onderhoud, en dat je exact laat zien welke reserveringen nodig zijn voor het behoud van je pand. Maar wie bepaalt wat goed of slecht is, wat verbetering nodig heeft en wat niet?

Dat doet NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut. Deze breed geaccepteerde organisatie is binnen onze branche leidend voor het maken van afspraken. Zoals de NEN 2767: een uniforme en objectieve meetmethodiek voor de conditie van een gebouw.

Wat moet je je daarbij voorstellen? Wanneer onze hulp wordt ingeroepen om vastgoed in kaart te brengen, begint alles met een inventarisatie. Welke info is er al bekend van het pand, zijn er tekeningen of onderhoudscontracten enzovoort. Wanneer we deze inventarisatie hebben gedaan, gaan we verder met een inspectie om de conditiemeting te doen. Hier komt de methodiek van de NEN 2767 om de hoek kijken.

Objectief en nauwkeurig
Met NEN 2767 meten en beoordelen we namelijk alle bouwkundige onderdelen en installatie. Dit betekent dat we volgens de richtlijnen van deze methodiek objectief en uniform meten. Dit zorgt voor transparantie en duidelijkheid.

Als we klaar zijn, weten we dus precies hoeveel er van elk element aanwezig is, in welke staat deze zich bevindt en wat de vervolgstappen moeten zijn om deze te verbeteren of te handhaven.

 

Ook toekomstbestendig worden?

Heldere rapportage
We gebruiken specialistische software om al deze info te verwerken in een overzichtelijk en complete rapportage. Met deze rapportage liggen de feiten op tafel en hebben we ook nog eens de beste (financiële) scenario’s voor je uitgewerkt. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over ingewikkelde berekeningen of moeilijke beslissingen.

Ook een conditiemeting? Neem dan contact met ons op!

Populaire artikelen

Inzicht krijgen in de staat van onderhoud door een MJOP

meer lezen