Als het om je eigen woning gaat, heb je er zelf belang bij dat alles mooi en intact blijft. Maar bij grotere objecten zoals kantoorpanden of appartementsgebouwen, heb je te maken met gedeelde ruimtes en gevels. Wie is er verantwoordelijk voor wat? Wie houdt alles bij?

Het correct beoordelen van de conditie van vastgoed, is niet voor iedereen weggelegd. Het is immers cruciaal dat al het (planmatig)onderhoud en alle wensen goed worden geregistreerd. Hiervoor bestaat specifieke software die in de handen van één van onze specialisten, de juiste rapportages verzorgt. Bij Bestendig werken wij bijvoorbeeld met O-prognose van Spacewell. Met deze software brengen we de levensduur van alle bouwdelen goed in beeld en kan er tijdig worden gespaard voor vervanging of onderhoud.

Ook toekomstbestendig worden?

Verantwoordelijkheid

Als eigenaar of beheerder van een pand, of als bestuur van een VvE, heb je een grote verantwoordelijkheid naar de gebruikers en leden van de VVE.

Een inschattingsfout of verkeerde beslissing is menselijk, helemaal als het zaken betreft waar je niet in bent gespecialiseerd.

Daarom is het noodzaak om je te laten adviseren door kundige partijen. Bij Bestendig nemen we de verantwoordelijkheid voor de geadviseerde maatregelen en regelen we al de documentatie en het papierwerk zodat er een dossier kan worden aangelegd.

Een dergelijk dossier is van grote waarde, want mocht de verantwoordelijkheid voor het pand verschuiven of veranderen, dan staat alles in ieder geval vast en weten nieuwe beheerders waar ze aan toe zijn.

Ook een deskundig advies voor je MJOP? Maak dan meteen een afspraak.

Populaire artikelen

Subsidies maken verduurzamen toegankelijk.

Meer lezen

Duurzaam onderhoud... wat is dat?

Meer lezen