Skip to content

Woning Ede

Deze particuliere opdrachtgever schakelde onze partner Rebo Schilderwerken in voor het schilderen van de houten kozijnen. Bestendig werd al snel bij het project betrokken, om samen te kijken of er wat gedaan kon worden aan de hoge kosten aan onderhoud en stookkosten.

Maak een afspraak

Populaire onderwerpen

Isoleren

meer lezen

Glas en schilderwerk

meer lezen
Woning_Ede

Een particuliere woning in Ede

Wat was de vraag?

De opdrachtgever schakelde onze partner Rebo Schilderwerken in omdat het houtwerk van de kozijnen geschilderd moest worden. Tijdens het voorgesprek was al snel duidelijk dat het huis op een prachtige locatie ligt, enorm veel ruimte heeft, maar dat het wel een oude woning is. De eigenaar is dan ook behoorlijk wat geld kwijt aan onderhoud en stookkosten. Maar dat is nu eenmaal zo, dacht hij. Dat hoort bij een huis als deze. Rebo heeft ons bij het project betrokken. Want is dat wel zo? Horen dergelijke hoge kosten erbij?

Analyse

Uit een grondige analyse van Bestendig bleek dat dit niet het geval is. De kosten horen er niet bij. Met een aantal simpele maatregelen kan de energierekening naar beneden en het wooncomfort omhoog! En gelukkig voor de portemonnee hoeft niet alles in één keer en zijn er flinke subsidies beschikbaar. Vanuit de menukaart aan duurzame mogelijkheden is gekozen voor het isoleren van de vloeren, aanbrengen van spouwisolatie en het vervangen van de ruiten met HR++ glas. Omdat we meteen bij het project werden betrokken, is het geen gemiste kans en konden werkzaamheden meteen worden opgepakt. Extra pluspunt en toekomstgericht.

Door de samenvoeging van de uitvoering en subsidies, zijn de kosten binnen een paar jaar alweer terugverdiend. De volgende stappen in het plan zijn om PV-cellen op het dak te plaatsen en een (hybride)warmtepomp te plaatsen zodra de levensduur van de huidige ketel erop zit. Glas en Schilderwerk door Rebo OGV - Spouw (na)isolatie door Van de Bunt Isolatietechniek.

Vrachtwagen_Van_de_bunt_installatietechniek

Isolatie


Van de Bunt Isolatie Techniek hebben wij bij dit project gevraagd in verband met de verschillende duurzame mogelijkheden voor (spouw)isolatie.

Ruiten vervangen

Onderdeel vanuit de menukaart aan duurzame mogelijkheden was onder andere het vervangen en het vervangen van de ruiten met HR++ glas.

woning_ede


Ook toekomstbestendig worden?