Skip to content

Serviceflat

De VvE opdrachtgever heeft ons gevraagd voor onderhoud en renovatie aan Serviceflat Pieter de Hoogh in Bilthoven.

Maak een afspraak

Populaire projecten

Appartementencomplex Utrecht

Meer lezen

Woning in Ede

Meer lezen
Pietr-De Hoogh_Bilthoven

Mooie onderhoudskansen voor een VvE

Wat was de vraag?

De opdrachtgever heeft ons ingeschakeld omdat de conditie van diverse onderdelen slecht was. Dit project zien wij als de bakermat van Bestendig advies zoals we die nu kennen. Destijds waren we nog niet bezig met energetische maatregelen en verduurzaming zoals dit nu de leidende drijfveer is. Wel laat het ons enthousiasme over grote verbeteringstrajecten zien. En de kansen die onderhoud bieden.

Meerjarenbegroting

Vanuit de gedachte om onze opdrachtgevers altijd de meest gunstige oplossing te bieden, is een meerjarenbegroting gemaakt om twee scenario’s te vergelijken: onderhouden of vervangen van het hekwerk. Vervangen bleek financieel gunstiger te zijn op de lange termijn. Het herstel aan de betonnen balkonvloeren kon meteen ook gemakkelijker worden meegenomen en het aanzicht van gevels kreeg gelijk weer een frisse, moderne uitstraling.

We hebben de steenachtige ondergronden hersteld, en zijn er privacy-schermen aangebracht en alle houten onderdelen kregen een grondige schilderbeurt waardoor ze weer jaren mee kunnen. Wij hebben het werk aangepakt met diverse partners. Om de bewoners zo min mogelijk te belasten, hebben wij alles op de bouwplaats geregeld.

Entree_Pieter-de-Hoogh-flat

Entree


De zeer statige entreezijde van het pand, een statige vliesgevel met veel glas. Wat betreft isolerende waardes alleen niet de meest ideale situatie. Houtwerk en balkons zijn inmiddels aangepakt door herstel en onderhoud. Het pand blijft nog op ons vizier voor energetische verbeteringen en verfraaiing van de afwerking.

Steigerwerk

Het bereikbaar maken van de gevel voor onze werkzaamheden was een flinke klus. Met professionele partners en de inzet van hoge kwaliteit steigerwerk, kregen we de klus geklaard. Hiermee is een vlotte doorloop gecreëerd en konden de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd.

Steigerwerk_Bilthoven

Ook toekomstbestendig worden?