Skip to content

Kantoor Nieuwegein

Rebo Onroerend Goed Verbeteraar heeft ons gevraagd om het kantoorpand in Nieuwegein te moderniseren en energiezuiniger te maken. Het liefst van energielabel C naar energielabel A.

Meer weten over ons en onze aanpak?

Populaire artikelen

Subsidies maken verduurzamen extra toegankelijk

Lees hier meer

Duurzaam onderhoud... wat is dat?

Lees hier meer
Kantoorruimte-Rebo-OGV-Nieuwegein-energielabel A

Bestendig Advies heeft de opdracht gekregen om het kantoorpand van Rebo OGV gelegen aan de Liesbosch te Nieuwegein te moderniseren. Een eis van de opdrachtgever was om het pand energie (Label A) zuiniger te maken en om een comfortabele werkomgeving voor de medewerkers te creëren.

Icoon_onderscheidend

Energiebesparende maatregelen

Bestendig Advies heeft om te beginnen een energiescan uitgevoerd. Hieruit kwam naar voren dat het pand nu energielabel C heeft. Er vielen dus nog wat stappen te behalen. Het gehele pand is nu voorzien van Led verlichting in combinatie met bewegingssensoren. Voorzien van energie zuinige airco installaties (koelen en verwarmen). In de huidige kozijnen was nog HR beglazing aanwezig deze zijn vervangen door HR++ beglazing. Er is overal compleet nieuwe elektra aangelegd. De ventilatieroosters zijn verwijderd omdat het gehele pand nu ook is voorzien van een WTW installatie. Nu wordt elke ruimte voorzien van schone lucht. De huidige radiatoren zijn voorzien van slimme thermosstaten waardoor in elke ruimte de temperatuur afzonderlijk kan worden ingeregeld. En er zijn nieuwe binnenkozijnen gemaakt en deze zijn afgelakt met ecologische verf.

Icoon_Advies

Witte dakcoating

In de toekomst wil de eigenaar het pand ook voorzien van zonnepanelen. De levensduur van de dakbedekking is echter bijna op zijn einde. Deze moet eerst aangepakt worden voordat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. De kosten voor het overlagen van de huidige traditionele dakbedekking kan de VvE momenteel niet dragen. Bestendig Advies heeft een alternatief aangeboden wat financieel aantrekkelijker was voor de VvE en nog een aantal voordelen met zich mee brengt. De huidige dakbedekking wordt nog voorzien van een witte coating. Het grote voordeel hiervan is; de verkoelende werking en dus ook energiebesparend. En omdat het dak minder warm zal worden, zullen de zonnepanelen die geplaatst worden hierdoor ook beter renderen.

Alle wanden, plafonds en vloerafwerkingen zijn verwijderd en er is een nieuwe indeling ontworpen, voorheen bestond de indeling uit allemaal kleine kantoorruimtes. Er is besloten om deels een open kantoorconcept te creëren. Dit geeft een open- en ruimtelijkheid. In dat gedeelte bevinden zich ook nog 2 grote lichtstraten welke ook zijn vervangen doormiddel van dubbel geïsoleerde panelen hierdoor komt er nu enorm veel licht naar binnen en versterkt het open en ruimtelijkheid nog meer.

kantoorruimte-verbouwing-Rebo-Onroerend-Goed-Verbeteraar-Nieuwegein-energielabel C

Situatie tijdens de verbouwing


In de oude situatie bestond de indeling voornamelijk uit kleine afgesloten kantoorruimtes.

Nieuwe kantooromgeving

Na de verbouwing is er een mooie grote open ruimte ontstaan. We konden door de wanden, plafonds en vloerafwerkingen te verwijderen, een geheel nieuwe indeling maken. De lichtstraten werden vervangen door dubbel geïsoleerde panelen en zo kwam er ook veel meer licht binnen. Het gehele kantoor is nu een comfortabele werkomgeving.

Kantoorruimte-Rebo-OGV-Nieuwegein-energielabel A
Kantoorruimte met in hoogte verstelbare bureaus

Werkplekken met nieuwe bureaus


Ook aan de werkbaarheid van de medewerkers is gedacht. Er zijn nieuwe in hoogte verstelbare bureaus geplaatst, samen met nieuwe bureaustoelen, schermen en laptops. En tevens zijn er akoestische scheidingswanden geplaatst.

Keuken ruimte

In de nieuwe keukenruimte kun je de mooie lichtstraat goed zien. Er is gekozen voor mooie duurzame wandbekleding en er is gewerkt met speciale ecologische natuurverf.

Keukenruimte in het kantoorpand van Rebo OGV in Nieuwegein
kantoorruimte Rebo OGV tijdens de verbouwing

Tijdens de verbouwing


Woord van de opdrachtgever: Wij zijn zeer te spreken over Bestendig Advies, zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. De medewerkers zijn zeer meedenkend en flexibel.

Ook toekomstbestendig worden?